Krótkie wskazówki jak ulepszać własną dietę cz.1

Lipiec 4, 2009 at 4:07 pm Dodaj komentarz

Tablica „Krótkie wskazówki” to cykl artykułów, które pomogą Ci w udoskonaleniu własnej diety.       To 1 – 2 minutowe  lekcje o rodzajach żywności lub sposobach ich przygotowania. Ich ideą są codzienne systematyczne zmiany na lepsze w Twojej diecie.

 

sałata Zielone warzywa

Jedz dużo warzyw, szczególnie zielonych takich jak zielona fasola, szparagi, brokuły, kapusta, sałatę.  To warzywa, które są nisko – skrobiowe, nisko – kaloryczne. Mogą być więc jedzone w dużych ilościach dzięki czemu pomagają Ci czuć się najedzonym przez dłuższy okres czasu – a to pomaga zrzucić wagę. To także doskonałe źródło witamin i minerałów.

Entry filed under: Krótkie wskazówki. Tags: .

BMI dla dzieci od 2 – 18 lat – wytyczne WHO i innych – BMI cz.2 Krótkie wskazówki jak ulepszać własną dietę cz.2

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Archiwa


%d bloggers like this: